OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ KONGREMİZ ARDINDAN

   Değerli Meslektaşlarım; 

   Geçtiğimiz hafta sonu odamızın olağanüstü seçimli genel kurulunu tamamladık. Yeni ve dinamik ekibimizle bize duymuş olduğunuz güven ve teveccüh sonrası Hatay Eczacı Odası Yönetimi'ne seçilmiş olduk.

   Acımız Çok Büyük…
   Öyle büyük ki tarifi mümkün değil. 06.02.2023 günü sabaha karşı Hatay’da çok büyük bir deprem felaketi yaşadık, yüzyıllardır böylesi yıkıcı bir deprem ülkemizde yaşamamışız.
Canlarımızı kaybettik. Ailemizi, çocuklarımızı, akrabalarımızı, eşlerimizi, dostlarımızı, Eczanelerimizi, Eczacı Odamızı, tüm anılarımızı ve şehrimizi kaybettik. En acısı da meslektaşlarımızı kaybettik. 11 ili etkileyen depremde 47 Eczacımız vefat etti. Bu sayının 19 u Hatay’daydı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsinin mekanları cennet olsun. Vefat edenlerin yakınlarına da sabır ve baş sağlığı diliyorum. Söylediğim gibi acımız çok büyük ve çok derin. Gözyaşlarımız dinmiyor. Ama herşeye rağmen yaşamak zorundayız. Hatay’ın dört bir yanı ağır hasarlı, yıkık. Yaralarımızı saracak gücümüz olduğuna inanıyorum. Hatay’ı tekrar yaşatacak formüller bizim elimizde. Güçlü duracağız, birbirimize daha sıkı sarılacağız. Birlikte iyileşeceğiz. Hatay’ı ve Hatay Eczacı Odamızı yeniden inşa edeceğiz.

   06.Şubat’tan itibaren çok sıkıntılı günler yaşadık. Depremden bu yana geçen dört aylık süreçte ilk günden itibaren Türkiye’nin dört bir yanından Eczacıların yaptığı bağışlar ve Türk Eczacıları Birliği’nin verdiği katkılarla kurulan Sahra Eczaneleri sayesinde vatandaşlarımız ilaçsız kalmadı. O kadar acının içinde Hatay Eczacı Odanızın üyesi olan meslektaşlarım Sahra Eczanelerinde çalışarak en büyük özveriyi gösterdiler. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Ve Türkiye’nin dört bir yanından gelerek, sahra Eczanelerinde gönüllü çalışan meslektaşlarıma da minnettar kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Bu süreçte tabi ki Türk Eczacıları Birliğine ve Eczacı Odalarımıza ayrı parantez açmak isterim. Depremin hemen ardından Hatay’a gelip Sahra Eczanelerini kurdular ve ellerinden geldiğince bizlere yardım ettiler, onlara da desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim. Bunları yaşarken tabi ki,yine şükrettik ve yine iyi ki Eczacıyız dedik.

   Eczacılık ; 

   Dünyanın en nadide, en nezih mesleği. Onu yaşatıp, yüceltmek bizlerin elinde. Bunun için mücadele ediyoruz. Mesleğimizde yaşadığımız sorunları biliyor, bu sorunları çözecek gücümüz ve enerjimiz olduğunu düşünüyoruz. Umuyorum ki en yakın zamanda yine güleceğiz, yine güzel günlerimiz olacak.

   Bu duygu ve düşüncelerle daha ferah ve sağlıklı günlerde buluşmak ümidiyle tüm meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

                                                                                  28.Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı
                                                                                            Ecz.Reşat Menderes Akgöl

07 Haziran 2023 - Okunma Sayısı : 444